duminică, 16 ianuarie 2011

VOTUL PRIN CORESPONDENTA


Vot electronic
Adrian Chifu, consilier în cadrul primăriei din Verbania cere să se aplice varianta votului electronic. "Nu sunt de acord cu acest model de vot prin corespondenţă deoarece este un mod greoi şi greu de gestionat prin etapele pe care ar trebui pus în practică. Deasemenea, costurile sunt ridicate atât pentru statul român cât şi pentru alegător. Logistic, după părerea mea, este imposibil de realizat.
Nu este corect nici termenul de trimitere a plicului cu votul. Eu aş propune fără discuţie, fie sistemul de vot tradiţional, la urnă, fie cel american, online. Propun sistemul de vot online pentru comoditatea alegătorului şi a costurilor reduse, nu doar cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, ci tuturor românilor cu drept de vot, aşa cum există şi a fost experimentat în SUA. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cu sprijinul Biroului Electoral Central (BEC) ar trebui să creeze o reţea electronică în care fiecărui cetăţean român cu drept de vot să i se atribuiască o adresă de internet, de tipul IP-ului şi o parolă pentru identificare.

Pentru a nu se deplasa la urna de vot, orice cetăţean accesează site-ul respectiv, se autentifică prin datele personale şi votează pe proprie răspundere aşa cum îi dictează conştiinţa. Acest model de vot online ar economisi timp, bani pentru statul român, rapiditatea numărării şi controlării votului, ar fi uşor de gestionat şi ar elimina, ironic spus, persoanele "decedate" de la vot. Un astfel de sistem funcţioneaza în SUA şi orice cetăţean poate vota rapid şi usor. Reamintesc că soldatii americani din Irak au votat online, printr-un astfel de sistem de vot."

Andi Rădiu

SURSA:http://www.gazetaromaneasca.com/comunitate/psd-cere-retragerea-votului-prin-coresponden.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da pana sa ajungem si noi la o asemenea ipotetica forma de exprimare a DEMOCRATIEI, trebuie sa mai muncim la ceea ce reprezinta intelegerea, aplicarea si cunoasterea DEMOCRATICA.

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...