vineri, 1 mai 2009

Fostul lider al PIN Neamţ îşi încearcă norocul în politica italiană

Adrian Chifu, fostul preşedinte al PIN Neamţ, va candida la alegerile locale pentru Consiliul Local din oraşul italian Verbania, ce vor avea loc în perioada 6 - 7 iunie. Dezamăgit probabil de rezultatele înregistrate în Neamţ pe plan politic, unde a pretins funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ în alegerile locale din 1 iunie 2008, Chifu caută acum să-şi încerce norocul prin ţări străine. În prezent, fostul lider al PIN Neamţ este vicepreşedinte al Asociaţiei ANOLF din Verbania, asociaţie care se ocupă cu integrarea străinilor din acest oraş. Aprecierea de care se bucură în peninsula iberică i-a reactivat pietreanului simţul civic. Nici nu concepe să piardă un post în Consiliul Local al oraşului Verbania, motivaţia acestuia fiind numărul mare de conaţionali în zonă (aproximativ 500 de rezidenţi cu drept de vot) şi faptul că, pentru prima dată, românii au drept de vot la alegerile locale dintr-un stat membru UE.

Lupta pentru primărie se va da între actualul primar Claudio Zanotti şi deputatul PDL - Marco Zacchera, cu care s-a pus bine Chifu încă din noaptea de Înviere. Ambii candidaţi ar fi dat curs invitaţiei făcute de Adrian Chifu, de a fi prezenţi la biserica ortodoxă română din Verbania la ceremonia de Inviere.

După cum declară, Adrian Chifu va candida pe lista civică (independent) care îl va sprijini pe deputatul Marco Zacchera în obţinerea celui de-al patrulea mandat.

"Înca din anii '90, Marco Zacchera a fost alături de comunitatea românilor, sprijinind prin diverse forme orice iniţiativă a acesteia. Este unul din motivele principale care m-au determinat să suştin acest candidat. Astfel, comunitatea românească va avea o voce însemnată în Consiliul Local de a apăra drepturile românilor dar şi a celorlalţi străini din Verbania", declară Adrian Chifu.

Proiectul cu care speră pietreanul să obţină mai multe voturi de la românii din Italia, este intitulat metaforic "Multe culturi …..Un singur oraş". Respectivul program pe care îl şlefuieşte acum Adrian Chifu, se referă la integrarea străinilor comunitari şi extracomunitari, schimb intercultural şi înfiinţarea unui birou pentru străini în Primăria Verbania.

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...