duminică, 26 iulie 2009

Consilier în Italia, Adrian Chifu vrea să înfrăţească Piatra Neamţ cu Verbania

Consilier în Italia, Adrian Chifu vrea să înfrăţească Piatra Neamţ cu Verbania

Adrian Chifu, pietreanul ce a condus timp de trei ani organizaţia judeţeană a PIN Neamţ şi a devenit consilier local în oraşul italian Verbania, are gânduri de înfrăţire între municipiul Piatra Neamţ şi oraşul italian. Acesta a câştigat alegerile locale în Italia, pe 6 şi 7 iunie, devenind primul consilier local român din Consiliul Local al oraşului Verbania. De atunci a încercat să-şi pună în aplicare programul politic cu care s-a făcut remarcat printre străini, realizând deja trei puncte din cele zece existente. Dar ca să nu fie uitat nici în oraşul din care a plecat, Adrian Chifu vrea acum să creeze o punte de legătură între cele două localităţi amintite. Acesta spune că ambele oraşe se aseamănă foarte mult între ele, pregnantă fiind zona geografică în care sunt poziţionate, ambele beneficiind atât de munte cât şi de apă. În plus, oraşul Verbania dispune şi de o telegondolă, lucru întâlnit şi la Piatra Neamţ.
"Deja am avut discţii cu primarul Gheorghe Ştefan care a fost de acord, la fel şi primarul oraşului Verbania, Marco Zacchera. Acestuia din urmă i-am şi adresat invitaţia de a vizita municipiul Piatra Neamţ şi sper să onoreze această invitaţie în două săptămâni", a declarat consilierul italian Adrian Chifu.
Sârguincios de felul lui, Chifu vrea să deschidă un birou de informare în Verbania prin care să promoveze turismul la Piatra Neamţ. Mai are în cap şi organizarea unei întălniri cu oamenii de afaceri din Verbania şi Piatra Neamţ, în acest din urmă oraş, în toamnă. Adrian Chifu vrea să-l aducă la întâlnire şi pe ministrul de Externe - Cristian Diaconescu.
"Vreau să promovez schimbul de experienţă economică prin această întâlnire de afaceri. Vreau să fac lobby României, pentru a ieşi şi noi din întuneric", a mai spus Adrian Chifu. Acesta mai crede că prin promovarea turistică în Italia, municipiul Piatra Neamţ ar avea cel mai mult de câştigat.

sursa: http://www.realitateamedia.ro/articol/politica/6283/

Ioana CALIŢCHO

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...