sâmbătă, 29 august 2009

Adrian Chifu a înfiinţat în Italia Consiliul pentru Străini

Adrian Chifu a înfiinţat în Italia Consiliul pentru Străini

Înfrăţirea dintre oraşul italian Verbania şi municipiul Piatra Neamţ a fost frânată momentan din cauza agendelor de lucru încărcate ale celor doi primari. Din această cauză şi-a amânat vizita în Piatra Neamţ şi primarul italian Marco Zacchera, el fiind prins în activităţile din primărie şi Camera Deputaţilor. Marco Zacchera era aşteptat să sosească în municipiu la sfârşitul acestei luni, pentru a discuta cu primarul Ştefan despre înfrăţirea celor două localităţi, însă discuţiile se vor consuma în luna octombrie.

În tot acest timp, însă, consilierul Adrian Chifu, cel care a venit cu ideea înfrăţirii oraşelor Verbania şi Piatra Neamţ, pregăteşte vizita reprezentanţilor celor opt ţări înfrăţite cu Verbania precum şi pe cea a primarul Ştefan, invitat special la manifestarea tradiţională "Corso Infiorito".

Pentru a-şi dovedi în continuare deschiderea spre românii care populează Verbania şi optimismul de a înfrăţi oraşul italian cu cel pietrean, primarul Zacchera va înfiinţa un consiliu pentru străini, ce va fi condus de pietreanul Adrian Chifu.

"Este o noutate atât pentru Verbania cât şi pentru celelalte primării din Italia înfiinţarea acestui consiliu pentru străini, care va avea ca scop integrarea mai bună a străinilor. Problemele cu care se confruntă străinii sunt văzute acum prin ochiul celor care sunt implicaţi direct în procesul de integrare. Tot prin acest demers, un alt punct din programul politic anunţat în campania electorală în faţa românilor, a fost realizat", a declarat Adrian Chifu, fostul lider al PIN Neamţ şi actual consilier local în oraşul italian Verbania.

Ioana CALIŢCHO

SURSA - REALITATEA MEDIA
http://www.realitateamedia.ro/articol/politica/6924/

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...