joi, 13 august 2009

Piatra Neamţ - Verbania, o idee de înfrăţire

Piatra Neamţ - Verbania, o idee de înfrăţire

Oraşul Verbania, din nordul Italiei, doreşte să se înfrăţească cu municipiul Piatra Neamţ. Cel puţin aşa susţine Adrian Chifu, un pietrean care a fost ales consilier local în orăşelul italian. El a adus şi o invitaţie adresată primarului municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, din partea omologului său italian, Marco Zacchera. Prin această epistolă, Gheorghe Ştefan este aşteptat, în perioada 4-7 septembrie, la cea de a 35-a ediţie a festivalului "Corso Fiorito", manifestare tradiţională a oraşului la care sînt aşteptaţi delegaţi din încă 8 oraşe europene înfrăţite cu Verbania. Mai mult decît atît, primarul Marco Zacchera şi-a anunţat intenţia de a vizita municipiul Piatra Neamţ în cursul săptămînii viitoare. Singurul impediment ar fi convocarea Parlamentului italian, deoarece politicianul este şi deputat, din 1994.
"Verbania este un oraş turistic, la fel ca şi Piatra Neamţ. De asemenea, în oraş există o comunitate puternică de români, majoritatea fiind din Piatra Neamţ şi din Bacău. Chiar mă gîndesc să fac o propunere şi celor din Bacău să se înfrăţească cu Verbania", a declarat Adrian Chifu. Întrebare firească: la ce ar ajuta dacă ne-am înfrăţi cu un orăşel din Italia, mai ales în condiţiile în care Piatra Neamţ este deja înfrăţit cu Beinasco, tot din peninsulă? "Verbania - spune Adrian Chifu - are 27 de mii de locuitori. În acelaşi timp, are un buget de 48 de milioane de euro, o sumă foarte mare. Acest oraş se bucură şi de autonomie financiară, în sensul că toate sumele colectate rămîn în localitate, nu se transmite nici o taxă către bugetul central. În primul rînd, aş dori să înfiinţăm în Verbania un punct de informare, în care atît localnicii, cît şi turiştii ce vizitează oraşul, să afle mai multe despre Piatra Neamţ. Poate că, în acest fel, vom reuşi să aducem un număr mai mare de turişti în oraşul de la poalele Pietricicăi. De asemenea, aş dori să organizăm şi o întîlnire între oamenii de afa­ceri din cele două localităţi. Mai ales în aceste perioade dificile din punct de vedere econo­mic, ar fi de bun augur stabilirea unor relaţii între oamenii de afaceri din Piatra Neamţ şi cei din Verbania"..

Marius GHEGHICI


SURSA : CEAHLAUL
http://www.ziarulceahlaul.ro/local03.php

Un comentariu:

GIGEL spunea...

FELICITARI, IDEI MARI ALE OAMENILOR MARI.
NIMENI NU FACE NIK PT NOI CETATENII, POLITICIENII DOAR DE INTERESUL LOR SE OCUPA.
UN SFAT PT DL. CHIFU- NU VA PATATI CU HOTII ASTIA.

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...