miercuri, 16 septembrie 2009

În contul celor 25.000 de euro promişi, Chifu îi face anti-campanie lui Geoană

Adrian Chifu, fost lider al PIN Neamţ şi actual consilier local în localitatea italiană Verbania, pregăteşte o anti-campanie liderului PSD Mircea Geoană, candidat la preşedinţia României. Pietreanul care s-a stabilit de peste 12 ani în Italia, a fost singurul român care i-a cerut public liderului PSD Mircea Geoană să-şi respecte promisiunile din campania electorală. Candidatul PSD la şefia ţării le-a promis, anul trecut, românilor din diaspora că le va acorda o primă de instalare în valoare de 25.000 de euro, dacă se întorc în România. Timpul a trecut şi nici unul din cei peste trei milioane de români, printre care şi Chifu, nu şi-a văzut banii promişi. Acum Adrian Chifu crede că a venit momentul să-i "mulţumească" lui Geoană iniţiind o anti-campanie pentru acesta la prezidenţiale.

"Consider că un astfel de om nu are ce căuta la prezidenţiale, cred că suntem vreo trei milioane de români care sigur nu-l vom vota. Nu am nimic personal cu domnul Geoană dar faptul că a înşelat românii din diaspora, şi eu ca reprezentant al lor, am fost solicitat să-i atrag atenţia. Vrem doar să fie o învăţătură de minte pentru politicieni să nu mai promită fără a avea acoperire", a declarat Adrian Chifu, consilier local în Verbania.

Pietreanul e decis să acţioneze într-un mod care să-l desfiinţeze pe liderul PSD şi chiar vorbeşte de o anti-campanie naţională. Deocamdată, spune Chifu, poartă discuţii cu principalii rivali ai lui Geoană, pentru a-i susţine financiar campania împotriva social-democratului. Chifu spune că a luat de bună promisiunea prin care Mircea Geoană făgăduia că, în cazul în care partidul său va ajunge la guvernare, fiecare român întors din străinătate va primi suma de 25.000 de euro şi va avea asigurată subvenţionarea de către stat a unei proporţii de 60% din orice sumă împrumutată din bănci pentru deschiderea unei afaceri.

În cazul în care, deşi sunt slabe şanse, Geoană se va ţine de promisiune şi-i va oferi pietreanului cei 25.000 de euro drept primă de instalare, Adrian Chifu nu s-a răzgândit în privinţa destinaţiei sumei de bani.

"Dacă Geoană îmi dă banii, vreau să-i donez sinistraţilor, nu vreau să-i ating, ci să-i dea direct el celor în nevoie", a precizat Chifu.

Acesta nu se teme nici de eventualele repercusiuni asupra anti-campaniei pe care i-o va face lui Geoană, chiar îndemnându-l ca mai întâi să-şi respecte promisiunile şi apoi să se gândească să-şi atace adversarii politici.

Ioana CALIŢCHO

SURSA: REALITATEA -http://www.realitateamedia.ro/articol/politica/7274/

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...