miercuri, 23 septembrie 2009

LA JUDECATĂ CU PRESEDINTELE PSD

LA JUDECATĂ CU PRESEDINTELE PSD


• Adrian Chifu, pietreanul care este consilier în orasul italian Verbania, îi va cere presedintelui PSD cei 25.000 de euro promisi emigrantilor români în campania electorală • „Mă voi consulta cu un avocat si-l voi chema pe Mircea Geoană în judecată. Politicienii trebuie să învete că nu-ti poti bate joc de alegători mintindu-i la nesfîrsit“, a declarat Adrian Chifu •
Adrian Chifu, pietreanul consilier în orasul italian Verbania, se va război în instantă cu liderul social democrat Mircea Geoană. Chifu îi va cere politicianului socoteală pentru promisiunea făcută si neonorată în campania electorală privind acordarea sumei de 25.000 de euro pentru emigrantii români care se întorc în tară. Pietreanul spune că urmează să se consulte cu un avocat, după care îl va chema în judecată pe liderul PSD. Nemteanul vrea ca prin gestul său să atragă atentia politicienilor care s-au obisnuit să nu-si respecte promisiunile făcute în campaniile electorale. Este si cazul lui Mircea Geoană care, în campania de la europarlamentare a promis cîte 25.000 de euro fiecărui român din străinătate care s-ar fi întors în tară. „Am stat si m-am gîndit foarte bine, asa că îl voi da în judecată pe Mircea Geoană. Mă voi consulta cu un avocat pentru a vedea clar ce pot să fac si mă voi adresa instantei. Alături de mine pot veni toti emigrantii români nemultumiti de faptul că Mircea Geoană ne-a promis si nu s-a tinut de cuvînt, scopul fiind acela de a ne cîstiga voturile. Politicienii români trebuie să învete că nu-ti poti bate joc de alegători mintindu-i la nesfîrsit. Sper ca domnul Mircea Geoană să învete că atunci cînd promiti ceva, trebuie să te tii de cuvînt. El a promis în campania electorală 25.000 euro pentru fiecare român întors din străinătate, dar si subventionarea unor credite pentru deschiderea unei afaceri. Nimic din toate acestea nu s-a împlinit, iar partidul domnului Geoană este la guvernare. Deci nu prea are nici o scuză. În urmă cu cîteva luni i-am transmis domnului Geoană că astept banii promisi, atît eu cît si cei care munceau în străinătate si s-au întors. El a răspuns, pomenind nu stiu ce proiecte prin Ministerul Agriculturii. A uitat că a venit la Milano si a zis cu totul altceva. Vom vedea ce vor spune magistratii, iar dacă voi avea cîstig de cauză, banii pe care îi voi primi îi voi dona sinistratilor“, a declarat Adrian Chifu.

Răspuns nesatisfăcător

În toamna anului trecut, Mircea Geoană a declarat la Milano, cu ocazia lansării candidatilor PSD pentru functiile de europarlamentar, că românii trebuie să aibă acasă conditii de muncă si de civilizatie decente si că în cazul în care partidul condus de el va ajunge la guvernare, se va ocupa personal de elaborarea unei legi prin care fiecare emigrant român care se va întoarce în tară definitiv să beneficieze de o serie de avantaje financiare diverse avantaje materiale, printre care si acordarea sumei de 25.000 de euro. În primăvara acestui an, în momentul în care Adrian Chifu i-a cerut public lui Mircea Geoană să dea explicatii pentru promisiunea neonorată, liderul PSD precizînd că românii care se întorc din străinătate si se stabilesc în mediul rural pot primi 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri în agricultură: „Se stie de la Ministerul Agriculturii că pentru măsura 121, o familie din mediul rural, care investeste în agricultură, poate primi 25.000 de euro. De asemenea, mai beneficiază de 60% reducere pentru utilaje. Este o măsură pe care Uniunea Europeană si România au accesat-o în acest sens“.
Adrian Chifu este, de cîteva luni, consilier local în orasul italian Verbania si are o legătură apropiată cu primarul Zacherra, care si-a arătat disponibilitatea de a vizita Piatra Neamt. Adrian Chifu are deja o reusită în calitate de ales al localnicilor din Verbania, impunîndu-si punctul de vedere într-o problemă care a figurat ca punct al programului de campanie electorală. După ce a fost investit în functie pe 25 iunie, la întrunirile ce au urmat el si-a convins colegii să voteze pentru acordarea unui bonus financiar si familiilor rezidentilor comunitari si extracomunitari care au copii. Astfel, la nasterea unui copil familia va primi 800 de euro. Conditia plătii este ca cetătenii comunitari să aibă minim 3 ani de rezidentă, iar extracomunitarii 5 ani. Chifu a sustinut că nu ar fi reusit să obtină acest drept dacă nu ar fi avut sprijinul primarului Marco Zacchero, care îi apreciază pe români. Asta pentru că bunicul oficialului italian a lucrat ca inginer în România, la începutul anilor 1900, la dezvoltarea retelei de căi ferate si i-a povestit destule despre tara noastră. Comunitatea de români este cea mai numeroasă din Verbania, fiind înregistrati 416 rezidenti, alături de care mai trăiesc bulgari, sîrbi si egipteni. Orasul Verbania, care are circa 26.000 de locuitori, se află la granita cu Elvetia.
DANIEL MURARU

SURSA : MONITORUL DE NEAMT
http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20090923&pagina=1&articol=22926

2 comentarii:

Adriana spunea...

Ca bine la etichetat Iliescu pe PROSTANAC...A distrus Chifu,viata politica a unui mare mincinos!!!!! Sper sa mai fie rasariti ca Chifu!!!!

alexhag spunea...

Felicitari pentru viata si activitatea ta!Sunt ,pictor si restaurator care am mincat multi ani piinea strainatatii si inteleg bine prin cite treceti.Acum sunt "acasa".Acest Geoana si sleahta lui ca si alti politicieni care nu dau doi bani pe noi romanii ar merita soarta lui Ceausescu.Pentru morala si tinuta cu care ti acest blog iti doresc sanatate si spor in toate.

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...