marți, 30 martie 2010

Consiliul Local din Verbania votează înfrăţirea cu Piatra Neamţ

Consiliul Local din Verbania votează înfrăţirea cu Piatra Neamţ

Înfrăţirea dintre municipiul Piatra Neamţ şi localitatea italiană Verbania se va regăsi, la sfârşitul acestei săptămâni, şi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Verbania, după ce a primit avizul favorabil al consilierilor pietreni. Idee a pietreanului Adrian Chifu, consilier local în localitatea italiană, pare a prinde contur în acest an, dacă autorităţile din amvele tabere vor cădea de acord asupra tuturor apectelor legale privind acţiunea de înfrăţire. Proiectul ce va lega cele două oraşe va fi dezbătut în şedinţe de CL din Verbania, în date de 31 martie şi 1 aprilie, prezentarea aparţinându-i consilierului local Adrian Chifu şi primarului oraşului italian Marco Zacchera. Acesta din urmă a făcut o primă vizită la Piatra Neamţ, în luna februarie, odată cu inaugurarea pârtiei de schi de pe dealul Cozla, ocazie cu care a purtat discuţii preliminarii cu primarul Gheorghe Ştefan.
"Mi-am văzut visul cu ochii. Se pare că lucrurile s-au mişcat destul de repede în ambele tabere, iar acest lucru mă onorează şi sunt convins că acest proiect va trece cu maximum de voturi. Astfel vom concretiza primul proiect comun între cele două oraşe. Personal, este o onoare pentru mine să înfrăţesc oraşul natal cu oraşul în care trăiesc de mulţi ani, dar cred că aceeaşi onoare o simt şi cetăţenii din Piatra Neamţ alături de românii din Verbania, care provin din judeţul Neamţ. Vor urma şi alte proiecte comune şi deja privesc spre viitor, urmând să realizăm în primă fază proiectul cu cele 100 de abecedare pe care autorităţile nemţene le vor dona copiilor români din Verbania, apoi realizarea unui liceu sportiv cu fonduri europene. Mulţumesc autorităţilor locale din cele două oraşe pentru disponibilitate şi colaborare", a declarat Adrian Chifu, iniţiatorul proiectul de înfrăţire.
Ioana CALIŢCHO

SURSA: http://www.realitateamedia.ro/articol/Administratie/11833/

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...