luni, 11 aprilie 2011

Expoziţie de icoane pietrene la Verbania, în Italia


Localitatea italiană Verbania va găzdui, în ajunul Paştelui, o expoziţie de icoane româneşti. Artistul platistic Ciprian Istrate, originar din Piatra-Neamţ, va expune operele sale şi la Verbania.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 18, în prezenţa autorităţilor locale şi a primarului localităţii Verbania - Marco Zacchera, curioşi să descopere arta românească. O parte din lucrări vor fi expuse şi la biserica ortodoxă română din Verbania pe perioada slujbelor de Paşte. La inaugurare este aşteptat şi consulul român de la Milano.

"Sunt mândru că putem arăta italienilor că România este o ţară europeană, nu doar geografic ci şi cultural. Este pentru prima dată când la Verbania, pe lacul Maggiore, se inaugurează o expoziţie de icoane româneşti. După înfrăţirea administrativă de anul trecut, a urmat apoi o înfrăţire sportivă cu amicalul dintre FC Ceahlăul şi AS Verbania, iar acum are loc o înfrăţire culturală, chiar în perioada sărbătorilor de Paşte, printr-o expoziţie de icoane. Mulţumesc atât artistului pietrean cât şi autorităţilor locale din Verbania pentru disponibilitate şi colaborare", a declarat pietreanul Adrian Chifu, consilier local în localitatea italiană Verbania.

SURSA - http://www.realitateamedia.ro/social/1367-expoziie-de-icoane-pietrene-la-verbania-in-italia.html

Expoziţie de icoane româneşti la Verbania

Oraşul italian Verbania va găzdui în ajunul Paştelui, o expoziţie de icoane româneşti. Printre artiştii expozanţi se numără şi pietreanul Ciprian Istrate. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri 15 aprilie, la orele 18.00, în prezenţa autorităţilor locale şi a primarului Marco Zacchera. O parte din lucrări vor fi expuse şi la Biserica Ortodoxă Română din Verbania, pe perioada slujbelor de Paşte. La inaugurare şi-a anunţat prezenţa şi consulul român din Milano, Tiberiu Dinu. (I.C.)

SURSA - http://www.evenimentul.ro/articol/expozitie-de-icoane-romanesti-la-verbania.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...