marți, 20 ianuarie 2009

Un nemtean intors din strainatate ii cere lui Mircea Geoana cei 25.000 de euro promisi in campanie

Un barbat din Piatra Neamt care s-a intors din strainatate ii cere lui Mircea Geoana suma de 25.000 de euro, pe care acesta a promis-o emigrantilor români care vor reveni in tara. In urma cu 12 ani, Adrian Chifu (foto) a plecat in Italia si s-a stabilit in regiunea orasului Milano, unde a muncit in domeniul tranzactiilor imobiliare. In campania electorala de anul trecut, el a auzit promisiunea prin care Mircea Geoana se angaja ca, in cazul in care partidul sau va ajunge la guvernare, fiecare român intors din strainatate sa primeasca suma de 25.000 de euro si subventionarea de catre stat a unei proportii de 60% din orice suma imprumutata din banci pentru deschiderea unei afaceri.

Aflat la Milano, cu ocazia lansarii a doi candidati ai Partidului Social Democrat din diaspora la fotoliile de parlamentar, presedintele Mircea Geoana s-a lansat, la sfârsitul anului trecut, in a face promisiuni electorale. „Trebuie sa fim capabili si sa putem crea, acasa, conditiile de munca, de civilizatie si de decenta, pentru toti românii care au plecat in strainatate, fiindca drumul catre migratia economica a fost unul impus de conditiile grele din tara. Avem nevoie, acasa, de persoane care sa lucreze, sa faca cei 1.000 de kilometri de autostrada, porturi, aeroporturi, poduri peste Dunare, sute de gradinite, scoli si dispensare, in cadrul programului pe care l-a propus PSD, cel mai ambitios program de modernizarte pe care l-a cunoscut România vreodata”, a declarat la vremea respectiva liderul PSD. Tot cu acea ocazie, el a dat asigurari ferme ca, in situatia in care social-democratii vor ajunge la guvernare, se va ocupa personal de elaborarea unei legi prin care fiecare emigrant român care va decide sa se intoarca definitiv in tara sa beneficieze de diverse avantaje materiale, printre care primirea unei sume de 25.000 de euro si acordarea unei subventii de 60 la suta din eventualele imprumuturi facute in banci, pentru infiintarea unei firme si deschiderea unei afaceri in România.

Adrian a donat bani pentru cei loviti de inundatii
Increzator in promisiunea respectiva (poate si din cauza ca nu a mai avut de-a face, atâtia ani, cu naravurile politice românesti), nemteanul Adrian Chifu s-a intors acasa si i-a adresat lui Mircea Geoana o scrisoare prin care ii cere sa-i dea banii promisi. „Am incredere ca va veti respecta promisiunea si ca suma consistenta pe care o voi primi ma va ajuta sa-mi implinesc dorintele, dupa atâtia ani petrecuti in strainatate. Având in vedere criza economica existenta la ora actuala, accept plata si in rate”, a spus printre altele barbatul emigrant, in interpelarea adresata liderului PSD. Dupa 12 ani de munca in strainatate, Adrian Chifu se considera un om destul de bine realizat din punct de vedere material. In Italia, el a militat pentru strângerea de fonduri destinate sinistratilor din Neamt, loviti de inundatiile catastrofale din vara anului trecut. Acelasi lucru il face si acum, când a decis sa se restabileasca definitiv in România. In urma cu câteva zile, el a vândut un autoturism propriu pentru suma de 5.000 de euro, iar banii obtinuti i-a donat deja persoanelor sinistrate. Exact la fel intentioneaza sa procedeze si in situatia in care va reusi sa-l determine pe Mircea Geoana sa se tina de cuvânt si sa faca toate demersurile pentru a-i aloca cei 25.000 de euro promisi.

Daca va primi banii, Chifu ii va da sinistratilor
„Ca sa fiu sincer, nu am deloc incredere in acele promisiuni facute cu scop electoral. Dar, daca voi primi banii promisi de domnul Mircea Geoana, ii voi dona fara discutii sinistratilor din judet. Asta ca sa dovedesc ca nu am neaparata nevoie de bani, fiindca am strâns ceva prin munca, ci ca vreau sa vina timpul ca, in România, promisiunile electorale sa mai fie si respectate. Altfel, nici un român din strainatate nu va mai avea incredere sa revina acasa. Cu alte cuvinte, vreau sa fiu cuiul care va detona grenada pentru toate milioanele de români care au plecat sa munceasca in strainatate, care ar vrea sa revina acasa si care au nevoie, pentru acest lucru, ca in tara lor sa gaseasca sprijin si conditii decente de trai. Cineva trebuie sa faca acest prim pas pentru realizarea acestor lucruri si, daca tot s-a ivit prilejul, vreau sa fiu eu acela care-l face”, a spus Adrian Chifu. In conditiile in care Mircea Geoana, implicit partidul sau aflat la guvernare, si-ar respecta promisiunea, iar cei aproximativ doua milioane de români plecati in strainatate s-ar intoarce acasa si si-ar cere drepturile banesti promise, atunci statul ar trebui sa le achite acestora o suma totala echivalenta cu bugetul tarii pe doi ani.

Ciprian Predescu


http://www.gardianul.ro/Un-nemtean-intors-din-strainatate-ii-cere-lui-Mircea-Geoana-cei-25.000-de-euro-promisi-in-campanie-s127998.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...