sâmbătă, 8 mai 2010

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vrea colaborare cu Verbania (Italia)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vrea colaborare cu Verbania (Italia)
Înfrăţirea încheiată recent între localităţile Piatra Neamţ şi Verbania (Italia) devine atractivă instituţiilor nemţene, ce se gândesc deja la schimburi de experienţă cu edilii italieni. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ este un exemplu în acest sens, conducerea instituţiei manifestându-şi interesul faţă de a crea o punte de legătură între piaţa muncii din Neamţ şi cea din Verbania (Italia). Faptul nu poate decât să-l încânte pe consilierul Adrian Chifu, promotorul înfrăţirii dintre oraşul Piatra Neamţ şi Verbania, el exprimându-şi dee fiecare dată intenţia de a uni două instituţii şi de a crea legături strânse între acestea, beneficiarii fiind în primul cetăţenii români. " Sunt încântat de această colaborare, voi fi puntea de legătură între cele două instituţii. Voi propune Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ şi un proiect comun pentru integrarea românilor din Verbania, în vederea ocupării forţei de muncă. Este prima colaborare după semnarea actului de înfrăţire între Verbania şi Piatra Neamţ. Sunt dispus să colaborez cu toate instituţiile locale din Neamţ în scopul atragerii de fonduri UE, pentru îmbunătăţirea serviciului public cu condiţia să găsesc disponibilitate din partea lor. Avem nevoie de expertiza italienilor în atragerea fondurilor europene", a declarat Adrian Chifu, consilier local în Verbania.
Tot în ideea schimbului de experienţă şi eventual a unui parteneriat, o delegaţie italiană va sosi în România pe 20 mai în acest scop. Delegaţia italiană va efectua o primă vizită la Bucureşti, în Braşov şi apoi la Piatra Neamţ.
"Avem intenţia de a întocmi un proiect pe fonduri UE dar nu ne-am hotărât încă exact asupra temei de proiect. Însă, ca obiectiv vrem să întărim capacitatea serviciului public de ocupare a forţei de muncă şi ne-am gândit la un parteneriat transnaţional. Ca principiu am putea dezvolta transferul de informaţii de la o zonă la alta, exemplu de la Piatra Neamţ la Verbania şi invers. Domnul Chifu ne va ajuta să luăm legătura cu o agenţie de ocupare a forţei de muncă din acea zonă", a declarat Ana Berea, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ.
Ioana CALIŢCHO

sursa:http://www.realitateamedia.ro/stiri-neamt/administratie/12712/agentia-judeteana-pentru-ocuparea-fortei-de-munca-vrea-colaborare-cu-verbania-italia.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...