joi, 22 aprilie 2010

S-a semnat înfrăţirea între Verbania şi Piatra Neamţ


S-a semnat înfrăţirea între Verbania şi Piatra Neamţ

Iniţiativa pietreanului Adrian Chifu, la începutul mandatului său de consilier local în Verbania, de a înfrăţi municipiul Piatra Neamţ, oraşul său natal, cu cel care l-a adoptat,Verbania, s-a concretizat. După negocierile dintre cele două administraţii locale, ideea înfrăţirii a fost pusză oficial pe hărtie şi semnată la începutul acestei săptămâni. Cei doi semnatari ai actului au fost primarul de Piatra Neamţ - Gheorghe Ştefan şi Marco Zacchera, primarul localităţii italiene Verbania, îsemnarea actului făcându-se în prezenţa membrilor comunităţii româneşti din Verbania.
"Urmează partea cea mai grea dar nu imposibilă, de a colabora şi realiza multe proiecte comune, în folosul oraşului Piatra Neamţ. Este al doilea moment istoric pentru românii din Verbania: primul când, mulţumită voturilor lor, am intrat în Consiliul Local, iar acum datorită colaborării dintre cele două oraşe. Sunt mândru că la intrările în oraşul Verbania va exista şi o plăcuţă cu oraşul nostru Piatra Neamţ. Oraşul Verbania este străbătut anual de peste un milion de turişti din lumea întreagă şi care vor putea astfel admira plăcuţa cu numele oraşului Piatra Neamţ", a declarat Adrian Chifu la semnarea înfrăţirii dintre cele două localităţi.
Acesta a profitat de prezenţa primarului Gheorghe Ştefan la Verbania şi i-a adus la cunoştinţă mai multe propuneri pentru oraşul pietrean, preluate din administraţia locală italiană. "Mă refer în primul rând la câteva amendamente legate de urbanism pentru a evita distrugerea oraşului Piatra Neamţ prin construcţii haotice. Orice proiect de succes din experienţa italienilor trebuie implementat şi la noi. O altă propunere se referă la înfiinţarea unui birou pentru străini în incinta Primăriei Piatra Neamţ, având în vedere că există aproximativ o mie de străini rezidenţi în oraş, din care aproape 200 sunt italieni. Acest birou are scop informativ legat de documentaţia pentru obţinerea dreptului de şedere pe teritoriul nostru", a mai spua Chifu.
Acesta i-a mai propus primarului de Piatra Neamţ ca, prin colaborarea cu sindicatele, să realizeze o asociaţie pentru străini care să colaboreze strict cu biroul din primărie, prin în subordinea Consiliului Local Piatra Neam să existe un consiliu pentru străini care să ajute integrarea străinilor la Piatra Neamţ.
"Sunt mulţumit şi sper să realizăm multe lucruri împreună şi să introducem şi la Piatra Neamţ unele măsuri care au dat roade în administraţia din Verbania. Propunerile lui Adrian Chifu vor fi analizate şi de ce nu, introduse şi la Piatra Neamţ", a declarat primarul Gheorghe Ştefan.
Încântat de înfrăţire s-a arătat şi primarul Verbaniei, Marco Zacchera: "Sunt mulţumit de semnarea acestui act de prietenie şi cooperare între oraşele noastre şi mulţumesc consilierului Adrian Chifu pentru această idee. Sunt sigur că vom avea o colaborare de durată şi benefică pentru oraşele noastre. mulţumesc primarului Gheorghe Ştefan pentru vizita în Verbania", a declarat deputatul Marco Zacchera.
Ioana CALIŢCHO

SURSA:http://www.realitateamedia.ro/stiri-neamt/administratie/12349/s-a-semnat-infratirea-intre-verbania-si-piatra-neamt-.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...