marți, 20 aprilie 2010

Primarul Gheorghe Ştefan vizitează Verbania

Primarul Gheorghe Ştefan vizitează Verbania

Înrudiţi prin înfrăţirea celor două localităţi (Piatra Neamţ şi localitatea italiană Verbania), primarii celor două unităţi administrativ-teritoriale au ocazia să se revadă în aceste zile, Gheorghe Ştefan fiind cel care va face o vizită oficială în Italia. Primarul Verbaniei, deputatul Marco Zacchera va primi chiar astăzi vizita omologului său român Gheorghe Ştefan, alături de care a semnat actul oficial al înfrăţirii celor două oraşe. Programul vizitei primarului de Piatra Neamţ va fi foarte încărcat, urmând ca de acest lucru să se ocupe consilierul local Adrian Chifu, cel care va conduce şi vizitele primarului Gheorghe Ştefan la toate instituţiile din zonă. Primul punct pe ordinea de zi a vizitei delegaţiei pietrene la Verbania îl va reprezenta semnarea înfrăţirii dintre Piatra Neamţ şi Verbania, programată a se desfăşura în sediul Primăriei Verbania. Tot la primărie, după semnarea înfrăţirii, primarul italian Marco Zacchera va primi şi comunitatea română din Verbania. Pentru ziua de marţi, delegaţia pietreană în frunte cu primarul Gheorghe Ştefan va fi primită de preşedintele Consiliului Judeţean Verbania Massimo Nobile. În cadrul acestei întruniri, Adrian Chifu va discuta cu ambele autorităţi despre iniţierea unor programe comune şi atragerea de fonduri europene. Tot pietreanul devenit consilier local în Italia va propune realizarea unui punct informativ turistic în cele două oraşe înfrăţite, pentru o mai bună promovare a celor două oraşe şi a judeţelor din care fac parte. Apoi, discuţiile se vor muta la Prefectura din Verbania, condusă de prefectul Giorgio Zanzi.
"Cred că acest schimb de vizite va aduce pentru oraşul Piatra Neamţ şi pentru românii din Verbania o colaborare bună pe viitor. Vrem să derulăm proiecte comune cu bani europeni. Este un început bun, sunt sigur că se va deschide un nou orizont pentru oraşul meu natal Piatra Neamţ. Personal voi duce şi o politică de atragere a investitorilor italieni care să dezvolte afaceri pe întreg teritoriul judeţului Neamţ. Avem nevoie de turism dar şi de crearea locurilor dee muncă prin diverse activităţi economice, producţie şi industrie mică", a declarat Adrian Chifu, consilier local în Verbania.
Proiectul privind înfrăţirea municipiului Piatra Neamţ cu localitatea italiană Verbania a fost votat favorabil de Consiliul Local Verbania pe 1 aprilie, la aproape o lună de avizarea aceluiaşi proiect pe ordinea de zi a şedinţei CL Piatra Neamţ. La invitaţia lui Adrian Chifu, în luna februarie, primarul oraşului italian Marco Zacchera a facut o vizită la Piatra Neamţ, odată cu inaugurarea pârtiei de schi de pe dealul Cozla, ocazie cu care a purtat discuţii preliminarii cu primarul Gheorghe Ştefan.
Ioana CALIŢCHO

SURSA:http://www.realitateamedia.ro/stiri-neamt/administratie/12280/primarul-gheorghe-stefan-viziteaza-verbania-.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...