vineri, 2 aprilie 2010

Consiliul Local din Verbania a votat înfrăţirea cu Piatra Neamţ

Consilierii locali din Verbania au votat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind înfrăţirea localităţii italiene cu municipiul Piatra Neamţ. Adrian Chifu, pietreanul care a ajuns consilier local în oraşul italian, a fost cel care a avut ideea înfrăţirii. Proiectul a fost dezbătut în Consiliul Local din Verbania în zilele de 31 martie şi 1 aprilie.

La invitaţia lui Adrian Chifu, în luna februarie, primarul oraşului italian Marco Zacchera a făcut o vizită la Piatra Neamţ, ocazie cu care a purtat discuţii cu primarul Gheorghe Ştefan. Iniţiatorul proiectului de înfrăţire, Adrian Chifu, a mulţumit celor administraţii locale pentru colaborare: „Pentru mine şi pentru comunitatea română din Verbania, este o mare onoare înfrăţirea oraşului meu natal cu oraşul în care trăiesc de mulţi ani. Mulţumesc primarului Marco Zacchera pentru vizita efectuată în România. Consider că această înfrăţire este doar primul pas spre un drum lung cu multe realizări. Sunt onorat de acest vot, este un câştig, în primul rând, pentru românii din Verbania şi pentru locuitorii municipiului Piatra Neamţ. Urmează semnarea oficială a documentului de înfrăţire, după care vine partea cea mai grea şi anume, realizarea proiectelor comune. Acestea se vor baza, pe lângă schimbul intercultural dintre cele două oraşe, pe atragerea de fonduri europene pentru integrarea străinilor, turism, educaţie, cultură şi sport. Avem nevoie de experienţa italienilor în atragerea banilor europeni”. (I.C.)

SURSA:
http://www.evenimentul.ro/articol/consiliul-local-din-verbania-a-votat-infratirea-cu-piatra-neamt.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...