miercuri, 23 februarie 2011

Edilii pietreni sunt aşteptaţi în Verbania (Italia)


Primăria din oraşul italian Verbania va fi gazda conferinţei internaţionale "Eurolakes", în perioada 3 - 6 martie, şi aşteaptă printre invitaţi şi reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ. Delegaţii pietreni ar putea fi aleşi în şedinţa de Consiliu Local, de astăzi. Conferinţa îi vizează, mai ales că este vorba despre un proiect comun cu finanţare europeană, legat de dezvoltarea inmfrastructurii turistice din Verbania şi Piatra-Neamţ, prin amenajarea lacurilor de care dispun cele două oraşe. La congres au fost invitate toate orasele înfrăţite cu Verbania şi cele care au aderat la proiectul "Verbania, capitala lacurilor europene". Municipalitatea pietreană a aderat la proiectul comun de amenajare a lacurilor, proiect finanţat cu bani europeni nerambursabili. Din programul congresului nu vor lipsi consultările pe tema finanţărilor europene pentru mediul înconjurător, despre oportunitatea turismului pe lac, problemele ecologice ale lacurilor europene, despre fenomenele meteorologice extreme sau sport. În partea a doua a conferinţei se va discuta despre tema "Europa, tinerii, integrarea şi viitorul" dar şi despre alte câteva teme de actualitate pentru Europa. "Acest eveniment este foarte important, deoarece se pun bazele colaborării pe viitor la nivel european între oraşele noastre. Este un început spre o colaborare care va aduce la realizarea unor proiecte comune cu finanţare de la UE. Mulţumesc autorităţilor din Verbania pentru deschiderea faţă de oraşul Piatra-Neamţ. O colaborare strânsă la nivel european nu poate aduce decât realizări şi beneficii pentru cetăţenii noştrii. Acum, în acest moment de criză economică, este oportun să colaborăm la nivel european pentru a atrage fonduri europene", a declarat Adrian Chifu, pietreanul devenit consilier local în oraşul italian Verbania.
Ca o dovadă în plus a colaborării fructuoase între autorităţile nemţene şi cele ale oraşului italian Verbania, în luna mai a acestui an se va derula un schimb de experienţă între Prefectura Neamţ şi Prefectura Verbania. Toate aceste colaborări româno-italiene sunt rezultatul înfrăţirii municipiului Piatra-Neamţ cu localitatea Verbania.

Ioana CALIŢCHO

SURSA-
http://www.realitateamedia.ro/stiri-neamt/administratie/19841/edilii-pietreni-sunt-asteptati-in-verbania-italia.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...