luni, 3 septembrie 2012

Delegaţie din Verbania aşteptată la Piatra-Neamţ


În perioada 3-9 septembrie, la Piatra-Neamţ vor sosi oaspeţi din Verbania, la schimb cu grupul pietrean ce a vizitat localitatea italiană în luna august. Italienii vor descoperi frumuseţile turistice ale municipiului şi judeţului Neamţ.

"Sunt onorat să avem pentru prima dată la Piatra-Neamţ un schimb de copii cu oraşul înfrăţit Verbania, lucru ce s-a putut realiza printr-un proiect comun finanţat din bani europeni. Lucrăm şi la alte proiecte europene comune cu autorităţile locale din Piatra-Neamţ. Schimbul de copii între cele două oraşe are ca scop descoperirea zonelor noastre şi promovarea turistică", a declarat pietreanul Adrian Chifu, consilier local în Verbania.

Deşi Verbania s-a confruntat cu mari pagube după o furtună puternică, în vară, autorităţile locale i-au primit cu multă căldură pe vizitatorii pietreni.

În perioada 24-30 august, un grup de 15 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică a vizitat oraşul italian Verbania, vizită ce a putut fi posibilă printr-un proiect comun finanţat cu bani europeni. Cele şase zile petrecute de elevii din Piatra-Neamţ în Verbania au contribuit la cunoaşterea ţinutului italian. Proiectul "Tineri în Acţiune" este destinat unui număr de 30 de tineri din două ţări europene (Italia şi România), care vor avea şansa de a dezvolta abilităţi în artizanat şi antreprenoriat, spirit de motivaţie pentru participarea activă şi solidaritate, toleranţă şi înţelegerea diversităţii culturale prin participarea lor activă în toate etapele proiectului.

sursa - http://www.realitateamedia.ro/administratie/12162-delegaie-din-verbania-ateptat-la-piatra-neam.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...