luni, 27 iunie 2011

Piatra Neamţ în sărbătoare


În perioada 22 – 26 iunie, Piatra Neamţ a sărbătorit “Zilele Oraşului”, manifestare organizată anual în preajma Naşterii Sfîntului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al urbei. Şi de această dată, municipalitatea a dorit să serbeze cum se cuvine oraşul şi pe locuitorii săi, indiferent de vîrstă, pentru care a pregătit numeroase activităţi, între care concerte în aer liber, întreceri sportive, expoziţii şi proiecţii de film. A avut loc şi o slujbă arhierească, oficiată de ÎPS Teofan, cu ocazia hramului bisericii Sf. Ioan Domnesc – Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, patronul spiritual al oraşului.
Trei delegaţii din tot atîtea oraşe înfrăţite cu municipiul Piatra Neamţ au sărbătorit, alături de autorităţile locale, ediţia din acest an a “Zilelor Oraşului”. Oaspeţii din Orhei (Republica Moldova), Hliboca (Ucraina) şi Verbania (Italia) au avut, vineri, o întrevedere oficială cu reprezentanţii municipalităţii pietrene, după care au participat manifestările organizate de “Zilele Oraşului”. “Sîntem onoraţi de vizita dumneavoastră şi dorim să vă simţiţi bine alături de locuitorii oraşului, în aceste zile de sărbătoare. Sper să ne întîlnim şi pe viitor, la Piatra Neamţ ori în localităţile pe care le reprezentanţi”, a spus primarul Gheorghe Ştefan.
“Pentru mine, e o mare onoare să mă întorc acasă, la Piatra Neamţ, pentru a participa la Zilele Oraşului în calitate de reprezentant al primăriei din Verbania. Avem ocazia de a le arăta italienilor frumuseţile oraşului nostru, dar şi de a continua discuţiile începute pe marginea unor proiecte cu finanţare europeană, pe care le putem derula împreună. Sînt două proiecte la care sigur vom colabora – primul vizează construirea unui liceu sportiv, iar celălalt, amenajarea în scop turistic a lacurilor. Cu ocazia acestei sărbători importante pentru oraş, urez tututor pietrenilor - în numele delegaţiei din Verbania, cît şi în nume personal – multe realizări în această perioadă dificilă, un trai mai bun şi distracţie plăcută pe perioada acestor zile de sărbătoare”, a declarat consilierul Adrian Chifu.
La finalul întrevederii, conducătorii delegaţiilor din oraşele înfrăţite cu municipiul Piatra Neamţ (Vladimir Păpuşoi - viceprimarul de Orhei, Ilie Miglei – consilier raional în Hliboca, Adrian Chifu – consilier local Verbania) au oferit daruri edililor municipiului. La rîndul lor, aceştia aveau pregătite pentru oaspeţi cadouri cu mici obiecte de artizanat.

SURSA - http://www.ziarulceahlaul.ro/local03.php

"Zilele Oraşului Piatra-Neamţ" sub semnul bunei dispoziţii
Vineri, 24 iunie, a fost o zi cu adevărat specială, trei delegaţii oficiale ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piatra-Neamţ fiind întâmpinate cu căldură de primarul Gheorghe Ştefan, la sediul primăriei. Reprezentanţi ai oraşului italian Verbania (conduşi de consilierul local Adrian Chifu), din Hliboca (Ucraina) avându-l şef al delegaţiei pe consilierul regional Ilie Miglei şi oficialităţi ale oraşului Orhei din Republica Moldova, în frunte cu viceprimarul Vladimir Popuşoi, au fost invitaţii speciali ai autorităţilor pietrene cu ocazia "Zilelor Oraşului Piatra-Neamţ".

SURSA - http://www.realitateamedia.ro/administratie/3005-qzilele-oraului-piatra-neamq-sub-semnul-bunei-dispoziii.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...