joi, 7 iunie 2012

Punte între Piatra-Neamţ şi Verbania: Primarul Gheorghe Ştefan a semnat înfrăţirea cu italienii


Primarul localităţii italiene Verbania, Marco Zacherra, s-a aflat în aceste zile la Piatra-Neamţ într-o vizită oficială.

Edilul italian a avut mai multe întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene. Ieri, primarul Marco Zacherra a fost întâmpinat de primarul municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, împreună evaluând rezultatele din cei doi ani de când oraşele pe care le reprezintă s-au înfrăţit. Discuţiile s-au derulat în sediul Primăriei Piatra-Neamţ, unde au mai participat cei doi viceprimari ai municipiului Ana Monda şi Dragoş Chitic şi city-managerul Bogdan Puşcaşu. În cadrul întâlnirii, a fost semnat un protocol de înfrăţire, ce reconfirmă relaţiile legate între localităţile Piatra-Neamţ şi Verbania în urmă cu doi ani.

"Sunt onorat să răspund invitaţiei de a reveni la Piatra-Neamţ. Mă întorc cu plăcere la Piatra-Neamţ pentru că am semnat această înfrăţire şi în Verbania şi observ cu plăcere că relaţiile de prietenie dintre Piatra-Neamţ şi Verbania continuă şi de-o parte şi de alta. Vă mulţumesc pentru prietenia ce ne-o purtaţi şi sperăm ca de-acum la Zilele Oraşului să trimitem o delegaţie pentru a reconfirma acest pact de prietenie între noi. Comunitatea românească din Verbania este cea mai numeroasă şi importantă şi nwe face o mare plăcere să colaborăm cu aceasta. În discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi judeţene am căutat să găsim puncte de interes comune, de la care să realizăm proiecte de viitor, atât pe linie culturală, cât şi socio-economice. Sperăm într-o intensificare a relaţiilor dintre Piatra-Neamţ şi Verbania şi într-o prietenie cât mai lungă şi cu rezultate concrete", a declarat Marco Zacherra, primarul localităţii italiene Verbania.

Acesta a venit însoţit la Piatra-Neamţ de Adrian Chifu, consilier local în Verbania. Vizita primarului italian era programată iniţial la sfârşitul lunii iunie, când vor avea loc Zilele Oraşului Piatra-Neamţ, însă din cauza programului încărcat al oficialităţii italiene, vizita a fost decalată pentru perioada 5 - 7 iunie. Primarul municipiului Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan s-a arătat încântat de vizita omologului său italian şi i-a mulţumit pentru interesul arătat.

"Din nou vom reconfirma protocolul de înfrăţire a celor două oraşe, Piatra-Neamţ şi Verbania, eveniment la care beneficiem de prezenţa primarului Marco Zacherra. Dânsul s-a deplasat personal la Piatra-Neamţ pentru a semna reînfrăţirea şi îi mulţumim cu această ocazie. Acest protocol de înfrăţire exprimă dorinţa şi voinţa comunităţilor pe care le reprezentăm şi ne angajăm să dezvoltăm şi să consolidăm înţelegerea de colaborare între Piatra-Neamţ şi Verbania, să contribuim la apropierea spirituală dintre poporul român şi cel italian", a declarat primarul Gheorghe Ştefan.

Primarul Marco Zacchera, care se află pentru a doua oară în judeţul Neamţ, a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi a declarat că obiectivul vizitei sale aici îl reprezintă, în principal, atragerea de fonduri europene. Totodată, acesta s-a arătat încântat de faptul că, în ultimii doi ani, municipiul Piatra-Neamţ s-a dezvoltat mult prin atragerea de fonduri europene.

"Mulţumesc pentru primirea oferită şi vreau să le spun prietenilor din Piatra-Neamţ că sunt bineveniţi de fiecare dată la Verbana şi sper să colaborăm foarte bine şi pe viitor", a mai adăugat Marco Zacherra, primarul localităţii italiene Verbania.

Edilul italian a mai declarat că unul dintre proiectele discutate cu autorităţile pietrene se va desfăşura în parteneriat cu Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, fiind vorba despre un schimb de experienţă între elevi. Prin acest proiect, finanţat cu bani europeni, 20 de copii din localitatea italiană Verbania vor veni la Piatra-Neamţ, iar 20 de elevi pietreni vor merge în Verbania.

SURSA - http://www.realitateamedia.ro/administratie/10517-punte-intre-piatra-neam-i-verbania-primarul-gheorghe-tefan-a-semnat-infrirea-cu-italienii.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...