vineri, 26 februarie 2010

Piatra Neamț se va înfrăți cu orașul Verbania

Piatra Neamț se va înfrăți cu orașul Verbania

Orașul italian Verbania se va alătura celor unsprezece localități cu care municipiul Piatra Neamț a stabilit relații de colaborare. Proiectul a primit acordul legislativului pie­trean, așa că cele două primării urmează să demareze, în perioada imediat următoare, procedurile de înfrățire între cele două orașe. "Înfrățirea între orașe reprezintă o realitate pentru Europa de astăzi, deoarece un număr mare de municipalități sînt unite prin acest tip de acorduri formale. Un asemenea parteneriat are drept scop încurajarea coo­perării orașelor și înțelegerea reciprocă între cetățenii acestora. Mișcarea de înfrățire între orașe s-a dezvoltat după cel de-al doilea război mondial, în paralel cu evoluția procesului de integrare europeană și se bazează pe angajamentul cetățenilor, în colaborare cu autoritățile și asociațiile locale. Prin urmare, acest program reprezintă un semn și un imbold pentru participarea activă. Aceasta încurajează schimburile de experiență dintr-o varietate de subiecte de interes european și acordă oportunități unice în ceea ce privește informarea despre viața zilnică a cetățenilor din alte state europene. Datorită combinării acestor elemente, programul de înfrățire între orașe prezintă un potențial real de intensificare a înțelegerii reciproce dintre cetățeni, dezvoltînd un sentiment de identitate europeană", menționează reprezentanții autorităților pietrene.
Orașul Verbania a fost fondat în anul 1939, de către Uniunea Interioară a orașelor și Pallanza, devenind capitală de provincie în 1992. Localitatea este situată la poalele Alpilor, pe un promontoriu în formă de triunghi, în mijlocul lacului Maggiore, care marchează sfîrșitul de nord al Golfului Borromeo. În decursul anilor, Verbania a suferit numeroase transformări, devenind din oraș industrial, oraș turistic. De altfel, turismul (singura sursă de venit a locului) s-a dezvoltat datorită poziției geografice privilegiate a localității. De interes sînt Lacul Maggiore, insulele Bella (unde se află castelul Borromeo) și Madre, grădinile botanice Villa Taranto de lîngă Pallanza; nu lipsește pîrtia de schi dotată cu telescaun și telegondolă sau rețeaua hotelieră ce ofertă condițiile necesare pentru o vacanță de vis.

L.M.

sursa: http://www.ziarulceahlaul.ro/local04.php

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...