miercuri, 24 februarie 2010

Primarul Verbaniei şi-a atins scopul vizitei sale la Piatra Neamţ

Primarul Verbaniei şi-a atins scopul vizitei sale la Piatra Neamţ

Deputatul Marco Zacchera, primarul localităţii italiene Verbania, şi-a încheiat duminică vizita la Piatra Neamţ. Acesta a reuşit să vorbească cu primarul Gheorghe Ştefan despre ideea înfrăţirii celor două oraşe, lucru ce s-ar putea concretiza în curând. Întâlnirea cu oficialităţile nemţene i-a oferit primarului italian oprtunitatea de a discuta şi despre proiecte comune, în turism şi atragerea fondurilor europene pentru acestea.
"Delegaţia mulţumeşte autorităţilor judeţe şi în special primarului Gheorghe Ştefan de primirea făcută. Începând de luni vom demara partea legală a înfrăţirii oraşului Verbania cu municipiul Piatra Neamţ şi avem speranţa că această propunere va intra şi pe ordinea de zi a Consiliului Local", a declarat Marco Zacchera, primarul oraşului Verbania (Italia).
Acesta a discutat cu autorităţile despre înfiinţarea unui liceu sportiv la Piatra Neamţ care să se orienteze în special pe învăţarea sporturilor de iarnă sau a canotajului. De la preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ - Vasile Pruteanu şi de la prefectul Mihai Archip, primarul italian a obţinut promisiunea de a primi aproximativ 100 de abecedare pentru a le dona mai departe copiilor din Verbania, născuţi din părinţi români. Aceştia ar urma să înveţe în şcoala italiană şi obiectele "Geografia României" şi "Istoria românilor". În ce priveşte înfrăţirea cu municipiul Piatra Neamţ, până la definitivarea tuturor etapelor procedurale primarul Verbaniei l-a invitat în localitatea sa pe omologul său pietrean - Gheorghe Ştefan.
"Este un oraş viu, diferit de celelalte localităţi şi se vede o mare dorinţă de schimbare. Eu vin cam o dată la doi ani în România şi de fiecare dată găsesc ceva nou, mă bucur că se doreşte o schimbare pozitivă", a mai declarat deputatul Marco Zacchera.
Ioana CALIŢCHO

SURSA:http://www.realitateamedia.ro/articol/Administratie/10918/

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...