sâmbătă, 20 februarie 2010

Primarul italian Marco Zacchera vine la Piatra Neamţ

Primarul italian Marco Zacchera vine la Piatra Neamţ

O delegaţie italiană formată din primarul localităţii Verbania - deputatul Marco Zacchera şi pietreanul Adrian Chifu (consilier local în oraşul italian) va sosi astăzi la Piatra Neamţ. Primarul italian Zacchera i-a acceptat astfel invitaţia consilierului Chifu de a vizita oraşul din care acesta provine şi totodată va dori să se întâlnească şi cu oficialităţile judeţului. Potrivit programului stabilit zilele trecute, Marco Zacchera ar urma să sosească în această dimineaţă la Piatra Neamţ şi să participe la câteva întâlniri cu presa din oraş, după care, la ora 11, va vizita Primăria municipiului Piatra Neamţ şi pe primarul Gheorghe Ştefan.
"Sunt onorat de vizita lui Marco Zacchera la Piatra Neamţ, fiind primul pas al unui drum lung de colaborare româno-italian, atât pentru oraşul Piatra Neamţ cât şi pentru judeţul nostru. Obiectivul vizitei este tratatul de prietenie dintre Verbania şi Piatra Neamţ, în vederea înfrăţirii celor două oraşe, promovarea reciprocă a celor două oraşe şi judeţe dar şi promovare la nivel naţional şi internaţional", a declarat Adrian Chifu.
Se anunţă o zi încărcată pentru delegaţia italiană, care va mai avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ - Vasile Pruteanu şi cu prefectul Mihai Archip.
"Vizita în judeţul nostru are loc ca urmare a invitaţiei făcută primarului de către consilierul Adrian Chifu în scopul cunoaşterii atât a frumuseţii cât şi a ospitalităţii nemţene. Ne bucurăm să-i avem ca oaspeţi şi poate acest prilej va constitui o bază de plecare pentru o viitoare înfrăţire. Oraşul Verbania este situat în partea de nord a Italiei şi are o aşezare asemănătoare cu a judeţului nostru ", a declarat prefectul Mihai Archip.
Tot pentru azi, consilierul Adrian Chifu i-a pus la punct primarului Marco Zacchera un tur al oraşului pietrean incluzând vizite la monumentele istorice şi punctele turistice, începând cu ora 14,30. Cum vizita acestuia se va întinde pe parcursul întregului weekend, sâmbătă de la ora 8, Adrian Chifu în calitate de ghid îl va duce pe primarul său să vadă stadionul municipal şi apoi să participe alături de autorităţile pietrene la deschiderea festivalului "Piatra pe Zăpadă". Prezenţa lui Marco Zacchera în Piatra Neamţ vine cum nu se poate mai bine, în acelaşi timp fiind anunţată şi vizita ministrului Turismului Elena Udrea, tot cu ocazia deschiderii festivalului de pe dealul Cozla. Primarul oraşului italian Verbania are inclusă pe agenda de lucru şi o vizită a oraşului Târgu Neamţ, obiectivul prioritar fiind Cetatea Neamţului, apoi zona Bicazului cu Lacu Roşu, barajul şi Cheile. În ideea de a nu se plictisi la Piatra Neamţ şi în România, Adrian Chifu are de gând să mai improvizeze câte ceva pe parcursul vizitei primarului Marco Zacchera. Ultima zi de şedere a acestuia la noi va fi duminică, plecarea sa fiind anunţată la ora 12,30, imediat ce-şi va prezenta concluziile vizitei sale.
Ioana CALIŢCHO

SURSA:http://www.realitateamedia.ro/articol/Administratie/10876/

Un comentariu:

Alexandra spunea...

Sunt fericita ca si dna Udrea isi pune amprenta in bine pe tursimul romanesc.

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...