marți, 3 mai 2011

Prefectura Neamţ în schimb de experienţă la Verbania


Până pe 7 mai 2011, o delegaţie din cadrul Prefecturii Neamţ va fi prezentă în Verbania (Italia) pentru un schimb de experienţă.

Delegaţia va cuprinde directori din fiecare departament şi va fi condusă de subprefectul Vasile Şendrea. La un an de la înfrăţirea dintre Piatra-Neamţ şi localitatea italiană Verbania, bilanţul este unul pozitiv şi au avut loc numeroase alte activităţi comune: administrative, sportive sau culturale. În prima zi de lucru romano -italiană, delegaţia nemţeană va poposi la Prefectura din Verbania, unde va fi întâmpinată de prefectul Claudio Zanzi, după care va urma un schimb de experienţă între directorii celor două instituţii. A doua zi este programată o vizită la Consiliul Judeţean Verbania, al cărui preşedinte este Massimo Nobile. Aici echipa nemţeană va discuta despre posibile colaborări între cele două judeţe, deşi în unele privinţe acestea există deja. Mai multe proiecte comune sunt deja în curs de finalizare: atragerea fondurilor europene pentru amenajarea lacurilor, construirea unui liceu cu profil sportiv, dezvoltarea turismului. Italienii sunt interesaţi de poziţia legibilă pe care o are România la absorbţia de fonduri europene, deşi gradul este de doar 5% din banii disponibili la preaderare şi cu termen de scadenţă peste un an. Astfel dacă România nu va beneficia de linia de credit pusă la dispoziţie în prezent, peste un an va fi retrasă de către UE. În ultimele două zile, delegaţia nemţeană va fi prezentă la Primăria din Verbania împreună cu primarul Marco Zacchera şi preşedintele Consiliului Regional Piemonte - Valerio Cattaneo. La final se va semna un protocol de colaborare între instituţiile aferente.

SURSA - http://www.realitateamedia.ro/administratie/1794-prefectura-neam-in-schimb-de-experien-la-verbania.html

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...