sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Liderul Pin Neamt- ADRIAN CHIFU: România trebuie să renegocieze Tratatul de Aderare la UE

ADRIAN CHIFU, liderul PIN NEAMT , a declarat miercuri , că dacă partidul său va reuşi să trimită măcar doi aleşi în Parlamentul European, aceştia vor iniţia demersuri pentru renegocierea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Aflat într-o vizită electorală in Judet, liderul PIN NEAMT a spus că există cel puţin două capitole care trebuie renegociate.

"Este vorba de agricultură şi energie. Conform strategiei UE, România are voie să producă doar energie convenţională, bazată pe consumul de combustibili fosili şi hidrocarburi, producţia de energie eoliană, nucleară sau hidro fiind plafonată. Asta în condiţiile în care România are un extraordinar potenţial hidroenergetic", a spus ADRIAN CHIFU.

În ceea ce priveşte agricultura, preşedintele PIN NEAMT a adus în discuţie subvenţiile acordate de stat producătorilor, arătând că în Ungaria sunt de trei ori mai mari ca în România.

"Nu e de mirare că vecinii noştri au invadat piaţa cu produse agricole mult mai ieftine".

Dând exemplul Marii Britanii şi Poloniei, preşedintele PIN NEAMT a spus că şi România îşi poate renegocia poziţia în cadrul Uniunii Europene, iniţierea acestui demers fiind un act ce ţine de voinţa politică a viitorilor europarlamentari.

Un comentariu:

Anonim spunea...

cred ca pdl au monopolizat deja parlamentul european pe acest subiect...din pacate ...

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...