sâmbătă, 3 noiembrie 2007

PIN: Iliescu, Marko, Berceanu, Adomniţei în Top 100 al "parlamentarilor expiraţi"

Preşedintele PIN, deputatul Cosmin Guşă, a prezentat, duminică, un Top 100 al "parlamentarilor expiraţi", despre care afirmă că "sunt penali" sau "se află în luptă cu trecutul", printre aceştia aflându-se Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Marko Bela, Radu Berceanu, Cristian Adomniţei.

El a criticat modificările aduse de Camera Deputaţilor Codului de procedură penală şi Codului Penal, apreciind că unii dintre parlamentari vor "să se pună la adăpost".

“Este un Top 100 al parlamentarilor expiraţi. Sunt 100 pe care i-am găsit în 2-3 zile. Sunt informaţii despre fiecare parlamentar, pe care nu le-au negat niciodată, care explică faptul că sunt penali şi că au motive clare pentru care vor să modifice legea, pentru a se pune la adăpost, că alţii se află în luptă cu trecutul, ca informatori de tristă amintire din perioada de poliţie politică. Ei nu vor să se afle adevărul şi, mai ales, să blocheze apariţia pe televiziuni a unor materiale”, a declarat Guşă.

El a mai spus filmul referitor la aceşti parlamentari va fi postat pe internet şi va fi trimis şi oficialilor Parlamentului European şi că va face lobby pentru strângerea de semnături, pe siteul www.petitiionline.ro, din partea românilor care se declară împotriva modificărilor aduse de deputaţi Codului Penal şi a Codului de procedură penală şi i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să retrimită Parlamentului modificările aduse celor două coduri.

“Am făcut acest lucru pentru că este anormal ca ascultarea telefoanelor, din partea procurorilor, să nu mai fie posibilă decât la începutul urmăririi penale. Dacă ar fi fost posibil până acum asta, marii peşti, precum Remeş, Chiuariu, Păcuraru sau alţii, n-ar fi ajuns să fie puşi sub urmărire penală. Lupta împotriva corupţiei la nivel de miniştri ar fi fost o himeră sau un eşec total. Un alt lucru important este că modificările îi transformă pe jurnalişti în potenţiali infractori”, a mai declarat Guşă.

În topul prezentat de liderul PIN figurează, printre alţii, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, acuzat că face parte din “grupul de la Iaşi” patronat de controversaţii oameni de afaceri Mihai Vlasov şi Relu Fenechiu, liderul UDMR, Marko Bela, despre care se spune că este anchetat de DNA pentru că a primit zeci de mii de euro pentru drepturi de autor pentru cărţi de poezie pe care nu le-a scris, democratul Radu Berceanu, deoarece numele său a fost vehiculat într-o serie de scandaluri şi afaceri controversate, deputatul PD Cornelia Cazacu, fiindcă firma familiei sale, Eurovia, a beneficiat de contracte de zeci de milioane de euro pentru asfaltarea bulevardelor din Bucureşti în perioada în care Băsescu era primar general al Capitalei.

De asemenea, din lista PIN, mai fac parte secretarul general al PC, Constantin Faina, om de afaceri, care a ocupat funcţia de prim-secretar al Consiliului Judeţean al UTC şi membru în Biroul CC al UTC (anii '80), Viorel Hrebenciuc, deoarece de-a lungul ultimilor 10 ani numele său a fost asociat cu numeroase scandaluri de corupţie, beneficiind de clemenţa procurorilor, şi Ion Iliescu, pus sub urmărire într-un dosar penal privind evenimentele din timpul mineriadelor şi cercetat in dosarul morţilor din decembrie 1989, precum şi în alte cauze conexe.

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...