vineri, 2 noiembrie 2007

PIN a depus sesizări împotriva lui Băsescu la PE şi CE

PIN a depus sesizări împotriva lui Băsescu la PE şi CE


Delegaţia PIN la Bruxelles, formata din cei 35 de candidati ai partidului la europarlamentare şi din 25 de lideri PIN,respectiv ADRIAN CHIFU a redactat, semnat şi depus, joi, două sesizări împotriva preşedintelui Traian Băsescu la preşedintele Parlamentului European şi la preşedintele Comisiei Europene.

Sesizările au fost adresate preşedintelui Parlamentului European Hans-Gert Pottering şi, respectiv, şefului Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso şi se referă la intenţia declarată a preşedintelui Traian Băsescu de a convoca un referendum pentru ziua de 25 noiembrie 2007, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European.

Cei 60 de membri PIN semnatari ai sesizărilor consideră că Traian Băsescu încearcă în acest fel, în mod neconstituţional, să influenţeze votul cu ocazia alegerilor, creându-şi o posibilitate nelegală de a interveni în favoarea PD, partidul care îl susţine necondiţionat.

Sesizările PIN sunt întemeiate şi pe faptul că declaraţia lui Traian Băsescu a fost făcută chiar cu ocazia unei întâlniri interne a PD.

În acelaşi timp, PIN cere preşedintelui Parlamentului European şi şefului Comisiei Europene să supună discuţiei forurilor pe care le conduc acest pericol ca alegerile europene din România să fie deturnate în folosul politic al unui singur om, urmând ca în acelaşi timp Administraţiei Prezidenţiale să îi fie cerute explicaţii legate de intenţia declarată a preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul grupului independent democrat din Parlamentul European, Jens Peter Bonde, va pune pe ordinea de zi sesizările PIN în cadrul întâlnirii liderilor de grup de joi, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să prezinte o concluzie după ce aceste sesizări vor fi discutate în plen.



Biroul de presa PIN NEAMT

Niciun comentariu:

M-am vaccinat : Pfizer - Prima doza

  Astăzi   m-am vaccinat : Prima doză  #Pfizer  urmând ca peste aproximativ două săptămâni să primesc și cea de-a doua doză. Recomand tuturo...